Упатство за верификација на идентитет (KYC) во BitMart

Упатство за верификација на идентитет (KYC) во BitMart


Од вас не се бара да ја завршите потврдата на идентитетот за следење пазари, депозити и тргување. Сепак, за да ги зачувате вашите и туѓи сметки и средства безбедни, од вас ќе се бара да ја завршите потврдата на идентитетот пред повлекувањето. Некои специјални промоции и настани се ексклузивни само за корисниците на BitMart KYC, затоа погрижете се да го завршите KYC што е можно порано!

Упатство за верификација на идентитет (KYC) во BitMart


1. Користете го вашиот прелистувач за да ја посетите bitmart.com за да се најавите на вашата сметка на BitMart. Ако немате сметка на BitMart, регистрирајте се преку www.bitmart.com/register


2. Одете на почетната страница на BitMart. Поместете го курсорот до вашето корисничко име (горниот десен агол), потоа ќе видите опаѓачко мени. Кликнете на [Сметка]

Упатство за верификација на идентитет (KYC) во BitMart


3. Со непроверена сметка (сметка на ниво 1), нема да можете да повлечете никакви средства од вашата сметка на BitMart. Од вас се бара да ја завршите верификацијата на идентитетот пред првото повлекување. Кликнете на [Детали] за повеќе информации за различни нивоа на сметки.

Упатство за верификација на идентитет (KYC) во BitMart4. Кликнете на [Get Verified] за да започнете да го потврдувате вашиот идентитет.

Упатство за верификација на идентитет (KYC) во BitMart

Забелешка: По завршувањето на средната верификација на идентитетот. Вашата сметка ќе биде надградена на „Средно“. Сега може да имате целосен пристап до депонирање и повлекување на дигитални средства, тргување преку шалтер, крипто тргување, заеми и уплати. Меѓутоа, ако сакате да користите депонирање, тргување и повлекување на фиат валути, мора да ја завршите „Професионалната“ верификација на идентитетот.


5. Изберете [ вашата земја] . (користете ги САД како пример)

Упатство за верификација на идентитет (KYC) во BitMart

6. Внесете [вашето законско име] , [Род] , [Податоци за раѓање] , [Тип на лична карта] и [Број на документ] . Потоа кликнете [Следно]

Упатство за верификација на идентитет (KYC) во BitMart

7. Поставете ја и предната и задната страна на вашата лична карта и проверете дали вашите фотографии се целосни и јасно видливи . Вашата лиценца мора да биде валидна.

Упатство за верификација на идентитет (KYC) во BitMart8. Ве молиме прикачете фотографија на која го држите предниот дел од вашата лична карта и белешка со зборот „BitMart“, вашиот потпис и денешниот датум (проверете го примерот подолу). Потоа, кликнете [Поднеси]

Упатство за верификација на идентитет (KYC) во BitMart

9. Откако ќе се достават информациите, се очекува да поминат 3 до 5 минути пред да добиете повратни информации. Повратните информации ќе бидат дадени најдоцна во рок од 24 часа , а по 3 секунди страницата ќе биде пренасочена во центарот за сметки.
Упатство за верификација на идентитет (KYC) во BitMart

Забелешка: ќе добиете известување по е-пошта кога вашата потврда за идентитет ќе биде одобрена/одбиена. Ако вашиот KYC не помине, направете корекции според причините наведени во е-поштата и повторно испратете ја вашата автентикација на идентитет.

Совети: Најчеста грешка доаѓа од „фотографијата на која го држите предниот дел од вашата лична карта“. Ве молиме не заборавајте да напишете белешка со зборот „BitMart“, вашиот потпис и денешниот датум во исто време.

Thank you for rating.