Резиме на размена на BitMart

Седиште Кајмански Острови
Пронајден во 2018 година
Мајчин токен Да
Наведена криптовалута 200+
Трговски парови 280+
Поддржани валути на Fiat УСД, ЕУР, CAD
Поддржани земји 180
Минимален депозит 50 долари
Надоместоци за депозити Бесплатно
Надоместоци за трансакции 0,25%
Надоместоци за повлекување Зависи од валутата
Апликација Да
Поддршка за корисници Е-пошта, Биро за помош

Што е BitMart?

BitMart е водечка размена на дигитални средства која им овозможува на корисниците да тргуваат со дигитални валути или криптовалути за други популарни средства, како што се фиат или дигитални валути, како што се Bitcoin и Ethereum. Платформата за тргување се залага за напредна повеќеслојна и мулти-кластер системска архитектура за да се потврди стабилноста, безбедноста и приспособливоста на системот. Главните јазици поддржани од BitMart се англиски, мандарински, јапонски и виетнамски.

Преглед на BitMart

Преглед на BitMart Exchange – интерфејс на платформата

За BitMart Exchange

Размената на BitMart еволуираше многу од своето основање. Таа им дава на своите колеги трка за нивните пари со својот кориснички интерфејс и конкурентна структура на надоместоци. Сепак, не помина долго откако дебитираа на платформата, но не им требаше време да ја достигнат конкуренцијата. Несомнено, сè уште има помали криптовалути во нејзината кошница, но компанијата лесно може да го реши тоа со редовни ажурирања. Исто така, има многу критики за размена на BitMart на интернет. Прочитавме и неколку, но ова го научивме лично користејќи ја платформата за тргување. Еве неколку карактеристики што го прават берзанскиот пазар на BitMart да се издвојува: -

Лесна регистрација

Регистрирањето на BitMart Exchange е многу погодно. На новите трговци ќе им биде лесно да работат, а пазарните гуруа ќе го означат како влез без проблеми.

2FA безбедност

За да ги задржи личните информации на трговците безбедни и безбедни, BitMart користи автентикација со 2 фактори за да спречи неовластено најавување во сметката на корисникот. Ова е важна карактеристика што ги надмина сите други карактеристики во нашиот преглед за размена на BitMart.

Без комплицирана техничка лингвистичка

BitMart користи разбирливи и јасни термини во нивната размена, што е многу корисно за почетниците кои штотуку влегле во светот на тргувањето и криптовалутите. Се одржува едноставно за употреба низ целиот свет.

Разумни такси за тргување и други надоместоци

Надоместоците за тргување, надоместоците за повлекување и другите давачки се клучни за трговците. За разлика од другите берзи, берзата BitMart наплатува помали такси за тргување бидејќи не наплаќа за депозити, додека надоместоците за повлекување се приспособуваат според криптовалутата.

Според нашиот преглед за размена на BitMart, тоа е навистина добар производ кој е планиран имајќи ги предвид трговците, што е многу важно за растот на бизнисот.

Историја на BitMart Exchange

BitMart е основан во 2018 година од крипто ентузијаст, сега извршен директор Шелдон Ксија. Тој започна со визија да создаде нешто големо во светот на крипто. Во јануари 2018 година, компанијата создаде свој токен пред официјално да ја лансира платформата за тргување, крипто размена BitMart на 15 март 2018 година.

Клучни карактеристики на BitMart

Размената за криптовалути BitMart има многу атрактивни карактеристики. За разлика од другите, тоа е легитимна размена на криптовалути која нуди подобри услуги од другите. Подолу прочитајте ги клучните карактеристики: -

 • Одговорно и практично искуство за тргување погодно за почетници и средни трговци.
 • Размената BitMart нуди функција Spot market која им овозможува на корисниците да спарат преку 90 криптовалути со токени BTC, ETH, USDT и BMX.
 • Податоци од платформата во реално време и графикони за тргување со популарни алткоини.
 • Апликацијата BitMart им овозможува на корисниците да го следат портфолиото и да пристапуваат до трговијата од каде било.
 • За безбедност, 99% од средствата во BitMart се чуваат во офлајн ладни паричници за да се заштитат средствата на корисниците.
 • Програмата за заеми понудена на криптопи како USDC им овозможува на корисниците да заработат до 6,25% годишна каматна стапка.
 • Висококвалитетни блокчејн проекти за ефикасно лансирање преку BitMart Shooting Star.
 • Платформата нуди препораки до 30% и партнерска програма за да заработите награди за внесување нови трговци.
 • Наплаќа разумни такси за тргување, конкурентни такси и други надоместоци.
 • Комплетен водич за обука и едукација за да им помогне на претстојните трговци со криптовалути.

Преглед на BitMart

Преглед на BitMart Exchange – Зошто да изберете BitMart?

Преглед на BitMart Exchange: добрите и лошите страни

Еве неколку заслуги и недостатоци на платформата BitMart врз основа на нашиот преглед за размена на BitMart: -

Добрите Конс
Крипто размената е регулирана да функционира во САД. Релативно е нов.
BitMart поддржува плејада криптовалути на пазарот. Во споредба со другите, има уште многу криптовалути кои треба да се наведат.
Надоместокот за тргување и други се разумни.
Корисничкиот интерфејс е пријателски.
Има подобар финансиски систем.
Тоа е токму она што треба да бидат крипто-разменувачите во иднина.

Процес на регистрација на BitMart Exchange

Преглед на BitMart

Прегледи на BitMart – Процес на регистрација

 • Посетете ја официјалната веб-страница на размена на BitMart.
 • Кликнете на „Започнете“ во горниот десен агол
 • Можете да ја креирате вашата сметка со внесување на вашата адреса за е-пошта или број за контакт.
 • Изберете лозинка.
 • Кликнете на полето за избор што вели „Се согласувам со одредбите и условите“.
 • Кликнете на „Регистрирај се“.
 • Системот потоа ќе ви испрати код за потврда на вашата е-пошта или СМС текст.
 • Повторно внесете ја лозинката на BitMart Exchange и кодот за потврда, и сите сте подготвени да купите крипто.
 • За проверка на сметката, доставете копии од вашата лична карта, пасош или возачка дозвола.

Детали за BMX Token

BMX е мајчин знак на платформата за размена на BitMart. Токенот BMX се заснова на токенот за комунални услуги ERC-20 кој првпат беше издаден како BMC во декември 2017 година. Во јануари 2018 година, името беше променето во BMX, со вкупен волумен од 1.000.000.000.

Првите 30% од вкупниот волумен на токени се посветени на конкретните учесници; уште 30% проценет принос е за основачкиот тим. Компанијата посвети 20% за награди на заедницата, додека инвеститорите и раните птици добиваат 10% и 10% проценета заработка соодветно.

Овој токен обезбедува бесплатен попуст за неговите сопственици и може да се користи и за учество во кампањата Гласање за вашата паричка и проектот Mission X2 кога е вклучена. Токму, со овие токени, можете да добивате бенефиции со висок интерес.

Преглед на BitMart

Преглед на BitMart Exchange – Детали за BMX Token

Услуги обезбедени од BitMart

Тргување на самото место

Spot Trading е редовна опција за тргување. Многу крипто-размени им дозволуваат на трговците да тргуваат со супериорни дигитални средства напојувани со блокчејн технологија поради самото тргување. Тоа е најактуелната карактеристика на BitMart.

Преглед на BitMart

Прегледи за размена на BitMart – Тргување на место од BitMart

Повеќе опции за тргување

BitMart обезбедува посреднички услуги за C2C и B2B опции за тргување за поединци и бизниси. За разлика од другите размени за криптовалути, трговците на оваа платформа имаат идно тргување, тргување преку шалтер и фиат порта, сите на едно место.

Препораки

BitMart нуди награди за упатување на посетителите. Според информациите, има 30% награда за доведување нов трговец. Во денешно време, многумина се заинтересирани за тргување со криптовалути. Затоа, тоа е прилично трендовска карактеристика на BitMart.

Кредитирање

BitMart Lending нуди пасивен приход за луѓе кои бараат дополнителен приход преку опции за заеми. Се смета за проект за заеми или нуди заеми поддржани со крипто кои имаат свои услови за инвестирање и приноси, но се разликуваат од неколку опции за заеми. За да учествувате во вакви проекти, задолжително е да се претплатите на нив, а токенот што сте го избрале ќе се заклучи. Кога ќе заврши терминот, учесниците автоматски ги добиваат и почетните токени депонирани за време на претплатата и каматата акумулирана на нивните сметки BitMart. Годишно пресметаната акумулирана камата може да варира помеѓу 5% и 120% во моментот на пишување. Исто така, нуди многу аспери за да заработите награди - BitMart токени. Поточно, ова се заеми базирани на крипто.

Преглед на BitMart

Прегледи за размена на BitMart – Заеми на BitMart

Вложување

За одржување на блокчејн мрежата, BitMart обезбедува уште една одлична карактеристика што делува како друг извор на пасивен приход наречен BitStacking. Овој процес ги задржува средствата на трговците во паричникот за криптовалути за одреден временски период, кои понатаму се дистрибуираат месечно како награди за уплата на BitMart. Во оваа услуга за обложување, се врши банкарски трансфер.

Подлога за стартување

BitMart ја промовира својата програма за нови проекти. Се категоризира како комбинација на обични огласи и IEO со рационализирана процедура и поволни правила. NULS е нивниот инаугуративен проект наведен на Shooting Stars.

Проектот Mission X2 е уште еден начин за лансирање на нов потфат. Направен е за инвеститорите кои сакаат да поддржат стартапи и да добиваат премии од нив. Од инвеститорите се бара банкарски трансфер на одредена сума BMX во стартапот што го избрале. Штом износот на BMX ќе достигне 1 милион, проектниот токен може да влезе на пазарот BMX и да се спои со BMX.

Надоместоците за трансакцијата од пазарот на BMX се наградуваат на поддржувачите пропорционално на нивниот удел во вкупната дневна инвестиција.

Преглед на BitMart

Прегледи на BitMart – Поставка за стартување на BitMart

Безбедност

Канцеларијата на BitMart Exchange во САД беше регистрирана како (MSB) Money Service Business кај американските регулатори администрирани од Мрежата за спроведување на финансиски криминал на 30 април 2018 година. Со ова, BitMart успеа да ја стекне довербата на корисниците во проектот. Сметката на трговецот е безбедно складирана со помош на 2FA, потврда за повлекување, откривање на IP адреса, шифрирани лични информации и складирање на ладен паричник.

Корисниците исто така се квалификуваат за програмата Bug Bounty, каде што се наградени за пријавување на каква било грешка што може да предизвика значителна закана за безбедносните карактеристики на веб-страниците на BitMart. Пазарот на криптовалути работи главно на доверба, а веб-страницата BitMart се покажа како таква.

Преглед на BitMart

Прегледи на BitMart – безбедносни карактеристики

Структура на надоместоци на BitMart

Структурата на надоместоците на BitMart се заснова на модел на креатор/примач, со 0,100% наплатена од производителот и 0,200% од преземачот. Сепак, пресметката на надоместокот за тргување се заснова на обемот на тргување во текот на 30 дена (за Bitcoin), ниво на сметка и салдо на BMX.

За депонирање средства на вашата сметка на BitMart, нема провизија за трансакција, додека за повлекување, надоместоците се разликуваат во зависност од монетата. Овие такси редовно се приспособуваат во согласност со надоместоците за мрежата на нивниот блокчејн.

Поддржани валути на BitMart Exchange

Заедно со BMC, криптите на BitMart се бифурирани на BTC, ETH и USDT. Додека пишуваме, пазарот BMX се состои од помали трговски парови во споредба со другите три платформи. Размената BMX се состои од 242 трговски парови и 131 крипто, вклучувајќи ги Dash, Bitcoin Cash, Ox. BitMart е достапен низ 180 земји, вклучувајќи ги САД, Јужна Кореја и повеќето европски земји. Сепак, некои земји ги ограничуваат своите граѓани да користат BitMart; тоа се – Кина, Авганистан, Конго (Бразавил), Конго (Киншаса), Куба, Демократска Народна Република Кореја, Еритреја, Ирак, Иран, Брегот на Слоновата Коска, Киргистан, Либан, Либија, Судан, Јужен Судан.

Тргување со крипто со BitMart

За да купат крипто, трговците претпочитаат размени кои имаат интерфејси погодни за почетници. Тимот на BitMart обезбедува висококвалитетно корисничко искуство преку својата платформа за тргување. Корисниците кои се нови за место за размена нема да се соочат со никакви тешкотии со техничките услови и индикатори. Алатката за преглед на тргување е веќе интегрирана во BitMart Exchange. Некои технички показатели и термини на кои би налетале:

 • Подвижни просеци
 • Стохастика
 • Болингер бендови
 • Индекс на релативна сила
 • Волумен, крипто интерес и многу повеќе.

Фјучерси тргување со потпора од BitMart

На 21 февруари 2020 година, функцијата за тргување со фјучерси на BitMart беше официјално лансирана. За корисниците кои сакаат да тргуваат со криптовалути со маржа, берзата на BitMart им нуди различен кориснички интерфејс на нивната платформа наречена Фјучерс пазари. Фјучерс пазарите им дозволуваат на трговците да разменуваат крипто со множител на маргина од 5,10,20,50 и 100X. Тие можат беспрекорно да се префрлаат помеѓу вистински и виртуелни средства додека користат една сметка. Според најновите инвестициски совети на пазарните гуруа, BitMart's Futures Trading наскоро ќе стане прв избор на трговците.

Преглед на BitMart

Преглед на BitMart – Тргување со фјучерси со потпора

Мобилна апликација BitMart

BitMart ја нуди својата платформа за тргување за оперативните системи IOS и Android, дозволувајќи им на нивните трговци да го имаат истото корисничко искуство како што го нуди на компјутерите и лаптопите. Нивната апликација им овозможува на трговците да тргуваат со криптовалути како и секоја друга размена во движење и да ги следат перформансите на пазарот. Ако ги споредиме BitMart мобилните апликации, тогаш дефинитивно ќе се истакне.

Преглед на BitMart

Прегледи за размена на BitMart – мобилна апликација BitMart

Дали е BitMart безбеден?

Од првиот ден од своето постоење, BitMart се покажа како безбедна платформа за тргување со крипто за складирање на лични информации и средства. До денес, компанијата не се соочила или не пријавила никакви прекршувања или малициозни напади на нејзините системи.

Преглед на BitMart Exchange: безбедност

За безбедност, BitMart чува помалку од 0,5% од средствата на трговецот во врел паричник за секојдневни трговски операции и чува 99% во офлајн ладен паричник за да ги заштити средствата на податоците/трговецот од надворешни малициозни напади. Сметките на корисниците имаат 2FA автентикација каде што трговецот може да пристапи до сметката само кога ќе добие код за автентикација на нивните паметни телефони. За повлекувања, паричникот бара шифра за потврда испратена на нивниот телефон или адреса на е-пошта.

BitMart исто така тврди дека аплицирал:-

 1. Заштита од DDOS напади
 2. Автоматска резервна копија на базата на податоци
 3. Заштита заштитена со SSL (https).

Поддршка за корисници на BitMart

Почетниците можат да користат ЧПП и делот за помош за да научат и да започнат со крипто средства на БитМарт берзата. Ако трговците не разбираат, тие можат да го користат четботот во живо за да разговараат со агент за услуги на клиентите. Корисниците исто така може да испратат е-пошта на [email protected] со времетраење од 3 дена.

Преглед на BitMart Exchange: Заклучок

BitMart е една од новите и различни размени за криптовалути која направи огромно име на пазарот за краток период, а сето тоа благодарение на неговиот кориснички интерфејс и основниот поглед на тргувањето. BitMart работи на различни уреди, како што се компјутер, мобилен, Mac, и е достапен преку веб-прелистувач и мобилен прелистувач, овозможувајќи им на нивните трговци да шетаат и тргуваат.

BitMart е целосен пакет на богато корисничко искуство и доверливост, кој е совршено поставен. Покрај тоа, компанијата е регистрирана во MSB, која ја потврдува како легитимна крипто берза.

Најчесто поставувани прашања

Дали е легална размена на BitMart?

BitMart е регистриран во (MSB) Money Services Business. Оттука, тоа е легитимен бизнис.

Дали BitMart е легален во САД?

Да, BitMart е легален во САД, бидејќи е сертифициран од американските регулатори.

Како да разменувам на BitMart?

За да користат BitMart Exchange, трговците треба да ги креираат своите сметки на веб-страницата. Откако ќе се потврдат доказите за идентификација, трговците потоа можат да започнат со тргување.

Каде се наоѓа BitMart Exchange?

BitMart's ужива широка база на клиенти во над 180 земји, со своите канцеларии лоцирани во Њујорк, Голема Кина, Сеул и Хонг Конг.

Thank you for rating.