Како да се најавите и потврдите сметката во BitMart

Како да се најавите и потврдите сметката во BitMart


Како да се најавите на BitMart


Како да се најавите на вашата сметка на BitMart [PC]

Најавете се со е-пошта

1. Посетете го BitMart.com , изберете [ Најави се]
Како да се најавите и потврдите сметката во BitMart

2. Кликнете на [ Е-пошта]Како да се најавите и потврдите сметката во BitMart

3. Внесете ја [ вашата адреса за е-пошта] и [ вашата лозинка] ; потоа кликнете [ Пријавете се]
Како да се најавите и потврдите сметката во BitMart

4. Сега ќе ја видите страницата за потврда на е-пошта ; Проверете ја вашата е-пошта и внесете го шестцифрениот [ шифра за потврда на е-пошта] ; потоа кликнете [Поднеси]
Како да се најавите и потврдите сметката во BitMart

Сега го завршивте најавувањето на сметката BitMart со е-пошта.

Најавете се со Телефон

1. Посетете го BitMart.com , изберете [ Најави се]
Како да се најавите и потврдите сметката во BitMart

2. Кликнете на [ Телефон]
Како да се најавите и потврдите сметката во BitMart

3. Внесете [ шифра на вашата земја] , [ вашиот телефонски број] и [ лозинка за најавување] ; потоа кликнете [ Најави се]
Како да се најавите и потврдите сметката во BitMart

4. Сега ќе ја видите страницата за верификација на телефонот ; Проверете го вашиот телефон , ќе добиете дојдовен повик, потоа внесете го шестцифрениот [ Телефонски код за потврда] и кликнете [ Поднеси]
Како да се најавите и потврдите сметката во BitMart

Сега завршивте со најавувањето на сметката на BitMart со телефон.

Како да се најавите на вашата BitMart сметка [Mobile]

Најавете се со Mobile Web

Најавете се со е-пошта
1. Посетете го BitMart.com ; и кликнете на горната десна икона ;
Како да се најавите и потврдите сметката во BitMart

2. Кликнете [ Најави се]
Како да се најавите и потврдите сметката во BitMart

3. Кликнете на [ Е-пошта]
Како да се најавите и потврдите сметката во BitMart

4. Внесете ја [ вашата е-адреса] и [вашата лозинка], потоа кликнете на [ Најави се]
Како да се најавите и потврдите сметката во BitMart

5. Проверете ја вашата е-пошта , и внесете го шестцифрениот [ код за потврда на е-пошта]; потоа кликнете [Поднеси]
Како да се најавите и потврдите сметката во BitMart

6. Кликнете [ Потврди] за да го завршите вашето најавување со е-пошта на мобилен веб.
Како да се најавите и потврдите сметката во BitMart

Најавете се со Телефон

1. Посетете го BitMart.com ; и кликнете на горната десна икона

Како да се најавите и потврдите сметката во BitMart


2. Кликнете на [ Најави се]

Како да се најавите и потврдите сметката во BitMart


3. Кликнете на [ Телефон]

Како да се најавите и потврдите сметката во BitMart


4. Внесете [ шифра на вашата земја] , [вашиот телефонски број] и [ вашата лозинка] , а потоа кликнете [ Најави се]

Како да се најавите и потврдите сметката во BitMart


5. Проверете го вашиот телефон , ќе добиете дојдовен повик, потоа внесете го шестцифрениот [ Phone Verification Code], а потоа кликнете [Submit]

Како да се најавите и потврдите сметката во BitMart


6. Кликнете на [ Потврди] за да го завршите најавувањето со Телефон на мобилен веб.

Како да се најавите и потврдите сметката во BitMart

Најавете се со мобилна апликација

Најавете се со е-пошта
1. Отворете ја апликацијата BitMart што ја преземавте на вашиот телефон; и кликнете на горната лева икона .
Како да се најавите и потврдите сметката во BitMart
2. Кликнете [ Најави се]
Како да се најавите и потврдите сметката во BitMart

3. Кликнете на [ Е-пошта]
Како да се најавите и потврдите сметката во BitMart4. Внесете ја [ вашата е-адреса] и [ вашата лозинка];потоа кликнете [ Најави се]
Како да се најавите и потврдите сметката во BitMart

5. Проверете ја вашата е-пошта , и внесете го шестцифрениот [ код за потврда на е-пошта]; потоа кликнете [Поднеси]
Како да се најавите и потврдите сметката во BitMart
6. Кликнете [ Потврди] за да го завршите најавувањето со е-пошта на мобилната апликација.
Како да се најавите и потврдите сметката во BitMart

Најавете се со Телефон

1. Отворете ја апликацијата BitMart што ја преземавте на вашиот телефон; и кликнете на горната лева икона
Како да се најавите и потврдите сметката во BitMart

2. Кликнете на [ Login]
Како да се најавите и потврдите сметката во BitMart

3. Кликнете на [ Mobile]
Како да се најавите и потврдите сметката во BitMart

4. Внесете го [ шифрата на вашата земја] , [ телефонскиот број] и [ вашата лозинка] , потоа кликнете [ Login]
Како да се најавите и потврдите сметката во BitMart

5. Проверете го вашиот телефон , ќе добиете дојдовен повик, потоа внесете го шестцифрениот [ Phone Verification Code], потоа кликнете [Submit]
Како да се најавите и потврдите сметката во BitMart

6. Кликнете [ Confirm] за да го завршите најавувањето со Phone on Mobile APP.
Како да се најавите и потврдите сметката во BitMart

Преземете ја апликацијата BitMart

Преземете ја апликацијата BitMart iOS

1. Најавете се со вашиот Apple ID, отворете App Store, изберете ја иконата за пребарување во долниот десен агол; или кликнете на оваа врска, а потоа отворете ја на вашиот телефон: https://www.bitmart.com/mobile/download/inner

Како да се најавите и потврдите сметката во BitMart


2. Внесете [ BitMart] во лентата за пребарување и притиснете Search .

Како да се најавите и потврдите сметката во BitMart


3. Притиснете [GET] за да го преземете.

Како да се најавите и потврдите сметката во BitMart


4. По инсталацијата, вратете се на почетната страница и отворете ја апликацијата Bitmart за да започнете .

Преземете ја апликацијата BitMart Android

1. Отворете Play Store, внесете [ BitMart] во лентата за пребарување и притиснете Search; Или кликнете на оваа врска и отворете ја на вашиот телефон: https://www.bitmart.com/mobile/download/inner

Како да се најавите и потврдите сметката во BitMart


2. Кликнете [ Инсталирај] за да ја преземете;

Како да се најавите и потврдите сметката во BitMart


3. Вратете се на почетниот екран и отворете ја апликацијата Bitmart за да започнете .


Како да ја потврдите сметката во BitMart


Како да ја потврдам мојата сметка?

Чекор 1: Лебдете над вашата е-пошта за регистрација на горниот десен агол на почетната страница и ќе видите паѓачко мени. Кликнете на [Средства]

Како да се најавите и потврдите сметката во BitMart

Чекор 2: Во делот [ Spot] , кликнете [Потврди]

Како да се најавите и потврдите сметката во BitMart

Чекор 3: Под СРЕДЕН тип на сметка, кликнете [GET VERIFIED] и завршете ги пополнувањето на информациите за потврда на сметката.

Како да се најавите и потврдите сметката во BitMart

Ќе бидат потребни до 24 часа за да се одобри потврдата на вашата сметка.

Како да поставите двофакторна автентикација (2FA)?

Чекор 1: Лебдете над вашата е-пошта за регистрација во горниот десен агол на почетната страница и ќе видите опаѓачко мени. Кликнете на [ Сметка]

Како да се најавите и потврдите сметката во BitMart


Чекор 2: Скролувајте надолу и можете да го видите делот Поставки за безбедност . Кликнете [ Овозможи] за Google Authenticator.

Како да се најавите и потврдите сметката во BitMart

Чекор 3:
Ќе ја видите страницата Bind Google 2FA и следете ги инструкциите подолу.

Преземете Google 2FA:


Андроид уред:

- Барања: за да користите Google Authenticator на вашиот уред со Android, мора да работи со Android верзија 2.1 или понова.
- Преземање на апликацијата:

 1. На вашиот телефон или таблет со Android, посетете ја Google Play .

 2. Пребарајте Google Authenticator .

 3. Преземете ја и инсталирајте ја апликацијата

iPhone, iPad:

- Барања: За да користите Google Authenticator на вашиот iPhone, iPod Touch или iPad, мора да го имате најновиот оперативен систем за вашиот уред. Покрај тоа, за да ја поставите апликацијата на вашиот iPhone користејќи QR-код, мора да имате 3G модел или понов.
- Преземање на апликацијата:

 1. На вашиот iPhone или iPad, посетете ја App Store.

 2. Пребарајте Google Authenticator .

 3. Преземете ја и инсталирајте ја апликацијата.

Поставете Google 2FA:

Андроид уред:
 1. На телефонот или таблетот со Android, отворете ја апликацијата Google Authenticator.

 2. Ако ова е прв пат да користите Authenticator, допрете Започнете . За да додадете нова сметка, во долниот десен агол, изберете Додај .

 3. За да го поврзете вашиот мобилен уред со вашата сметка:

  • Користење на QR-код : изберете Скенирај бар-код . Ако апликацијата Authenticator не може да лоцира апликација за скенер на баркодови на вашиот мобилен уред, можеби ќе ви биде побарано да преземете и инсталирате една. Ако сакате да инсталирате апликација за скенер на баркод за да можете да го завршите процесот на поставување, изберете Инсталирај , а потоа поминете низ процесот на инсталација. Откако ќе се инсталира апликацијата, повторно отворете го Google Authenticator, а потоа насочете ја камерата кон QR-кодот на екранот на вашиот компјутер.

  • Користење на таен клуч : изберете Внесете обезбеден клуч , а потоа внесете ја адресата на е-пошта на вашата сметка на BitMart во полето „Внесете име на сметката“. Следно, внесете го тајниот клуч на екранот на вашиот компјутер под Внесете код . Проверете дали сте избрале клучот да се заснова на времето , а потоа изберете Додај .

 4. За да проверите дали апликацијата работи, внесете го кодот за потврда на вашиот мобилен уред во полето на компјутерот под Внесете ода , потоа кликнете Потврди.

Ако вашиот код е точен, ќе видите порака за потврда. Кликнете Готово за да продолжите со процесот на поставување. Ако вашиот код е неточен, обидете се да генерирате нов код за потврда на вашиот мобилен уред, а потоа внесете го на вашиот компјутер. Ако сè уште имате проблеми, можеби ќе сакате да потврдите дека времето на вашиот уред е точно или да прочитате за вообичаени проблеми.iPhone, iPad:
 1. На вашиот iPhone или iPad, отворете ја апликацијата Google Authenticator.

 2. Ако ова е прв пат да користите Authenticator, допрете Започнете со поставување . За да додадете нова сметка, во долниот десен агол, допрете Додај .

 3. За да го поврзете вашиот мобилен уред со вашата сметка:

  • Користење на баркод : допрете „Скенирај баркод“ и потоа насочете ја камерата кон QR-кодот на екранот на вашиот компјутер.

  • Користење на рачен внес : допрете „Рачно внесување“ и внесете ја адресата на е-пошта на вашата сметка на BitMart. Потоа, внесете го тајниот клуч на екранот на вашиот компјутер во полето под „Клуч“. Следно, вклучете го врз основа на време и допрете Готово.

 4. Ако вашиот код е точен, ќе видите порака за потврда. Кликнете Готово за да потврдите. Ако вашиот код е неточен, обидете се да генерирате нов код за потврда на вашиот мобилен уред, а потоа внесете го на вашиот компјутер. Ако сè уште имате проблеми, можеби ќе сакате да потврдите дека времето на вашиот уред е точно или да прочитате за вообичаени проблеми.

Сега врзувањето е завршено, можете да го користите Google Authenticator во идните операции за да ја осигурате безбедноста на вашата сметка.

Како да поставите потврда на телефонот

Чекор 1: Лебдете над вашата е-пошта за регистрација во горниот десен агол на почетната страница и ќе видите опаѓачко мени. Кликнете на [ Сметка]
Како да се најавите и потврдите сметката во BitMart

Чекор 2: Скролувајте надолу и можете да го видите делот Поставки за безбедност . Кликнете [ Овозможи] за потврда на телефонот.

Како да се најавите и потврдите сметката во BitMart

Чекор 3:
Ќе ја видите врзаната страница за телефонски број и следете ги инструкциите подолу.

1. Внесете [ шифра на вашата земја] и [ телефонски број]
Како да се најавите и потврдите сметката во BitMart

2. Кликнете на [ Испрати]
Како да се најавите и потврдите сметката во BitMart

3. Проверете го телефонот, а потоа внесете го шестцифрениот [ Код за верификација на телефонот]
Како да се најавите и потврдите сметката во BitMart

4. Кликнете [ Испрати]
Како да се најавите и потврдите сметката во BitMart

Сега е успешно врзувањето на вашиот телефонски број.

Најчесто поставувани прашања (ЧПП) за верификација:

Одврзете или ресетирајте го мојот Google 2FA

Ако случајно сте го изгубиле пристапот до вашата е-пошта, телефонот или Google Authenticator, следете ги упатствата подолу за да го ресетирате вашиот Google 2FA.

Треба да поднесете билет за поддршка за да го одврзете или ресетирате вашиот Google 2FA. За почеток, проверете дали ги имате следниве документи и информации со вас:

1. Телефонскиот број или адресата на е-пошта што ја користите за да се регистрирате на BitMart.

2. Предни и задни слики од вашата лична карта. (Сликите и идентификацискиот број мора да бидат читливи.)

3. Фотографија на која ја држите предната страна на вашата лична карта и белешка со појаснување на вашето барање за поддршка. (Селфито не е прифатливо. Фотографијата, матичен број и белешката мора да бидат читливи.)

 • Датумот и објаснувањето за вашето барање МОРА да бидат вклучени во белешката, ве молиме погледнете го примерот подолу:
 • 20190601 (гггг/мм/дд), барам да се одврзе Google 2FA во мојата сметка на BitMart

4. Информации за името на токенот со најмногу средства на вашата сметка на BitMart ИЛИ какви било записи за депозити и повлекувања. МОРА да дадете барем една информација. Силно препорачуваме да дадете што е можно повеќе информации за да можеме побрзо да го обработиме вашето барање.

5. Валиден телефонски број или адреса на е-пошта за да може нашата поддршка за корисници да ве контактира доколку е потребно.

Поднесете ги сите ваши документи и информации преку Центарот за поддршка: https://support.bmx.fund/hc/en-us/requests/new

Те молам забележи:

Ако не сте ја завршиле автентикацијата на идентитетот (KYC) за вашата сметка на BitMart и имате вкупно салдо поголемо од 0,1 BTC, МОРА да ги дадете информациите споменати во бр. 3 погоре. Ако не успеавте да ги дадете потребните информации, ќе го одбиеме вашето барање за одврзување или ресетирање на вашиот Google 2FA.

Thank you for rating.